Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderwerkentips.be Info & inspiratie over schilderwerken en de verschillende soorten verf.
header image
Schilderwerkentips.be

Keuken schilderen

Een goedkope oplossing voor een verouderde keuken is deze gewoon te herschilderen. In plaats van dure afbraakwerken te doen, kan een likje frisse verf al voor een hele verademing zorgen! Toch is het belangrijk dat je bepaalde tips in acht neemt bij het schilderen van een keuken!

 

Voorbereiding keuken schilderen

Zoals bij praktisch iedere schilderklus is het noodzakelijk dat er bepaalde voorbereidingen worden genomen vooraleer je begint met definitief te schilderen.
Haal eerst alle overbodige zaken uit de keuken weg en dek de oppervlaktes die je niet wilt schilderen (vloer, bepaalde kastjes, plinten, het keukenblad …) af met een doek of met tape voor kleinere oppervlaktes.

Vervolgens neem je alle handvaten, deurknoppen en klinken weg zodat je deze zeker niet zal overschilderen. Daarbovenop zorgt dit ervoor dat je geen kostbare tijd verliest, aangezien telkens rond deze handvaten schilderen nogal een prutswerkje is.

keuken schilderen De volgende stap is het opschuren van eventuele houte kastjes, schuiven, …
Is alles mooi geschuurd? Maak alles dan nog een laatste keer schoon, zodat er geen stofdeeltjes met de verf worden vermengd.

 

Keuken schilderen

Nu dit alles is gedaan, kan je starten met die keuken van jou wat op te fleuren.
Vooraleer je echter met kleurtjes gaat werken, is het altijd aangeraden om een primerlaag aan te brengen. Kies hiervoor een goede grondverf, geschikt voor de verschillende oppervlaktes die je gaat overschilderen. Eens de primer volledig is opgedroogd kan je eindelijk beginnen met het leukste werk; de keuken schilderen in de kleuren die jij wilt!

 

Let wel op bij de keuze van je verf!

Kies zo het best voor hittebestendige verf en waterbestendige verf. Deze verf is ten opzichte van gewone verf vaak iets duurder, dus je moet ook niet de hele keuken gaan schilderen met deze verf!
Schilder de ruimte rond de oven, bakplaat en andere verwarmingstoestellen het best met hittebestendige verf of met een hittebestendige coating.
De verf die bestand is tegen water strijk je het best uit rond de spoelbak, afwasmachine en andere toestellen waar veel water mee gemoeid is. (Denk zo ook aan de ruimte rond de dampkap).

 

Bordverf voor een unieke en creatieve toets

Een leuk extraatje om je keuken mee te schilderen is bordverf of whiteboardverf.
Via deze verf kan je -waar je maar wil- een memobord bijhouden in de keuken! Of het nu op de kasten is, of op de muur!

 

 

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de schilderwerken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders