Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schilderwerkentips.be Info & inspiratie over schilderwerken en de verschillende soorten verf.
header image
Schilderwerkentips.be

Badkamer schilderen

De manier waarop je de badkamer (over)schildert verschilt niet zoveel van het schilderen van andere ruimtes. Zo moet je vrijwel dezelfde voorbereidingen nemen en op ongeveer dezelfde manier te werk gaan. Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen, maar het meest verschillende zijn de materialen die je zal gebruiken om een badkamer op te frissen.

Je badkamer laten schilderen door een professional? Ontvang gratis offertes.

 

badkamer schilderen Waterbestendige verf

Zoals je waarschijnlijk al weet, is een badkamer de vochtigste ruimte van de hele woning. Denk maar aan de douche, het bad, de wastafel, het toilet,… Deze voorwerpen werken allemaal op de een of andere manier met water.

Voornamelijk de douche, het bad en de wastafel zorgen voor het ontstaan van waterdamp. Indien in een ruimte zonder waterbestendige verf vrijwel dagelijks (warme) waterdamp ontstaat, zal de verf binnen de kortste keren beginnen af te geven, of loskomen.

Maak daarom altijd gebruik van waterbestendige verf in een badkamer! Waterdamp is vluchtig en komt overal terecht. Deze verf is vaak iets duurder, maar gaat veel langer mee!

 

Hoe een badkamer schilderen?

We kunnen het niet voldoende herhalen: begin altijd met een primer vooraleer je met de gewenste kleur begint te schilderen! Een primer zorgt voor een veel grondigere hechting van de volgende lagen aan de muur, zodat je voorkomt dat de verf begint af te brokkelen of los te weken.

Ook de primer is bij een badkamer schilderen best waterbestendig. Kies daarom altijd voor een watergedragen primer. Het voordeel van deze watergedragen grondverf is dat je deze met water kan verdunnen en dat ze dus tegen water en vochtigheid bestand is!

Nadat de primer is aangebracht (Opteer voor 2 lagen), wacht je tot alles is opgedroogd en kan je beginnen met het overschilderen in de eigenlijke verf waarin je je badkamer wilt kleuren.
Zoals we al eerder zeiden in dit artikel: kies altijd voor waterbestendige verf! Handig is ook om te opteren voor zijdeglansverf. Deze verf is perfect afwasbaar zonder dat je hierdoor ook de verf weg wast.

 

Natuurlijk kan je de werken ook laten uitvoeren door een ervaren schilder. Dit is sterk aan te raden: zo is een mooi en correct resultaat gegarandeerd! Wens je offertes te ontvangen van betrouwbare vakmannen in jouw regio? Via onze offertepagina vraag je eenvoudig gratis prijsvoorstellen aan.

 

Extra tips bij het schilderen van een badkamer

Ben je van plan om ook de radiatoren, metalen douchekop/doucheregelaars, kranen, … te overschilderen? Opteer dan voor een roestwerende grondverf.

Zit je met tegeltjes in je badkamer? Geen probleem! Ook deze kan je makkelijk overschilderen! Hiervoor gebruik je het best een tweecomponentenprimer die geschikt is voor gladde oppervlaktes.

Een kleine of een grote boodschap nalaten hoeft niet altijd op het toilet! Maak gebruik van zwartbordverf om je badkamer een persoonlijke touch te geven.

 

badkamer schilderen

 

 

Offertes voor schilderwerken ontvangen?

Kies voor een professionele schilder en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de schilderwerken en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele schilders