Schilderwerken

Badkamer schilderen


badkamer schilderen De manier waarop je de badkamer (over)schildert verschilt niet zoveel van het schilderen van andere ruimtes. Zo moet je vrijwel dezelfde voorbereidingen nemen en op ongeveer dezelfde manier te werk gaan. Er zijn natuurlijk wel enkele verschillen, maar het meest verschillende zijn de materialen die je zal gebruiken om een badkamer op te frissen.
Waterbestendige verf

badkamer schilderen Zoals je waarschijnlijk al weet, is een badkamer de vochtigste ruimte van de hele woning. Denk maar aan de douche, het bad, de wastafel, het toilet, ... Deze voorwerpen werken allemaal op de een of andere manier met water.
Voornamelijk de douche, het bad en de wastafel zorgen voor het ontstaan van waterdamp.
Indien in een ruimte zonder waterbestendige verf vrijwel dagelijks (warme) waterdamp ontstaat, zal de verf binnen de kortste keren beginnen af te geven, of loskomen.

Maak daarom altijd gebruik van waterbestendige verf in een badkamer! Waterdamp is vluchtig en komt overal terecht. Deze verf is vaak iets duurder, maar je krijgt er -zeker in de badkamer- een veel langere levensduur mee!

Hoe een badkamer schilderen?

badkamer schilderen We kunnen het niet voldoende herhalen: begin altijd met een primer vooraleer je met de gewenste kleur begint te schilderen!
Een primer zorgt voor een veel grondigere hechting van de volgende lagen aan de muur, zodat je voorkomt dat de verf begint af te brokkelen of los te weken.
Ook de primer is bij een badkamer schilderen best waterbestendig. Kies daarvoor altijd voor een watergedragen primer.
Het voordeel van deze watergedragen grondverf is dat je deze met water kan verdunnen en dat ze dus tegen water en vochtigheid bestand is!

Nadat de primer is aangebracht (Opteer voor 2 lagen), wacht je tot alles is opgedroogd en kan je beginnen met het overschilderen in de eigenlijke verf waarin je je badkamer wilt kleuren.
Zoals we al eerder zeiden in dit artikel: kies altijd voor waterbestendige verf! Handig is ook om te opteren voor zijdeglansverf. Deze verf is perfect afwasbaar zonder dat je hierdoor ook de verf weg wast.


Extra tips bij het schilderen van een badkamer

  • Ben je van plan om ook de radiatoren, metalen douchekop/doucheregelaars, kranen, ... te overschilderen? Opteer dan voor een roestwerende grondverf.
  • Zit je met tegeltjes in je badkamer? Geen probleem! Ook deze kan je makkelijk overschilderen! Hiervoor gebruik je het best een tweecomponentenprimer die geschikt is voor gladde oppervlaktes.
  • badkamer schilderen
  • Een kleine of een grote boodschap nalaten hoeft niet altijd op het toilet! Maak gebruik van zwartbordverf om je badkamer een persoonlijke touch te geven.

Schilder nodig?


Is je huis of een bepaalde ruimte in je huis dringend aan een opfrisbeurt toe?
Via onze gratis en vrijblijvende offertedienst vraag je bij maximaal drie schilderspecialisten een kwalitatieve offerte aan en dat tegen de laagste prijzen!
Daarbij beslis je zelf welke schilder het best bij jouw plannen past!